Articole

Filtru
 • 2016 - Concursul Judetean - Cupa "Stefan D. Luchian - editia II

  Data de 18 aprilie 2016 va rămâne în amintirile celor prezenţi la Liceul Ştefan D. Luchian din Ştefăneşti ca una din cele mai frumoase zile din viaţa lor. De dimineaţă puţină lume trăbăluia prin curtea liceului, aşezând scaune si mese, marcând marginile terenului cu bandă pentru a delimita zona publicului de cea a sportivilor. În interior se pregăteau diplome si medalii care aşteptau răbdătoare să îşi întâlnească victorioşii.

  Când au început să apară microbuze şi curtea liceului a devenit neîncăpătoare cu toţii am înţeles ca va fi o zi lungă, dar fumoasă.

  Ca şi la ediţia precedentă, de organizarea acestui eveniment s-a ocupat doamna profesoara Raluca Vaipan, împreună cu o echipă devotată si hotărâtă să facă tot ce le stă în putinţă să iasă totul bine.  Profesori din toate domeniile si elevi (notăm aici fetele clasei a X-a A care s-au ocupat de tabelele de scor) au muncit pentru a dovedi ca prin munca şi dăruire se pot face minuni.

   Elevii claselor V-VIII,  au  participat la 4 probe (Sărituri cu coarda, Ștafeta, Trage Sfoara și Șah, iar elevii claselor IX –XII, au participat la 5 probe ( Sckandenberg, Sărituri la groapa cu nisip, Aruncarea greutății, Darts și Flotări)

   

   

   

  Săriturile cu coardă s-au executat în formație de 10 participanți, sărituri succesive cu ambele picioare iar câștigător a fost cel (cea) care va rezista cel mai mult timp.

   

   -  Proba de Skandenberg, meciul a fost arbitrat de doi profesori, bandajele pentru încheieturi și cot au fost interzise, pentru evitarea alunecării palmelor s-a folosit pudră sau praf de cretă.

   

   - Pentru probele Șah, Săritură la groapa cu nisip și Aruncarea greutății s-a aplicat regulamentul Competițiilor Școlare, conform regulamentului O.N.S.S.

   

  - La proba de Darts s-a aplicat regulamentul ,,JOCUL ÎN JURUL CEASULUI – concurentii au trebuit sa  arunce  și să ținteascafiecare număr, de exemplu 1, 2, 3, 4 până la 15 . Câștigă cel care a nimerit toate numerele în ordine.

   

  - Flotări, la aceasta probă s-au facut formații de lucru de câte 10 participanți și s-au executat din forță. (Ex. la nr.1 se duce pieptul spre sol, la nr.2 se ridică corpul etc.). Cei (cele) care nu au executat corect au fost eliminați(e) printr-o atingere cu mâna pe umăr.

   

  - Ștafetă, startul și sosirea din/în competiție au fost amenajate în curtea liceului, accesul pe aleile unde s-a desfășurat competiția fiind restricționat. Distanța a fost de 600m, împărțită la 3 participanți ( fiecare a parcurs 200m și a predat ștafeta următorului coechiper). A câștigat echipa care  a scos cel mai puțin timp.

   

  - Trage sfoara. Fiecare grupă formată din două echipe a avut 3 reprize, câștigătoare fiind echipa care a câștigat două reprize (echipă formată din 3 elevi)

   

   

  GALERIE FOTO

   

   

  Discursul de introducere

   „O nouă zi, o nouă ediţie, un nou vis, o nouă satisfacţie, pentru că am putut organiza cea de-a doua ediţie a Concursului Judeţean Cupa,, Ştefan D. Luchian'' Ştefăneşti

   Am inceput prima ediţie cu 7 şcoli gimnaziale si trei licee, iar la cea de-a doua ediţie au participat 17 şcoli gimnaziale si trei licee.

   Le mulţumesc tuturor pentru motivaţia cu care au venit, pentru toata responsabilitatea de care au dat dovadă, pentru fairplay-ul si corectitudinea lor.

   Ne-am dorit o zi de relaxare, fară stres, cu victorii şi experienţe noi, o zi din care, noi, toţi cei prezenţi am reuşit să o facem unică!

   Sper ca ediţia de anul viitor, să aiba un numar mai mare de participanţi, sa ne ajute Dumnezu să ducem la capat dorinţa de a realiza cea de-a treia ediâie, iar voi elevii, să nu uitaţi - sunteţi în prima linie şi cheia succesului este la voi!”

   

  Prof. E.F.S  Raluca Vaipan

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Medaliaţii liceului ,, Ştefan D. Luchian'' Ştefăneşti  sunt:

  Aiacoboaie Zîna, Oprea Nicoleta, Ungureanu Marinela, Andronic Petronela, Vizitiu George, Iacob Alex, Feraru Daniel, Bozu Marius, Grindei Adrian, Forţu Nicuşor, Matei Ionuţ, Ghiţun Valentin, Vasilu Ştefan, Jurablea Alexandra, Sârbu Florentina, Maftei Ana-Maria, Relinski Marko, Corman Robert, Adrian Ciomaga, Arcip Ioana

   

   

  Multumirile noastre sponsorilor : SC PETROM SRL Damideni ( Brutaria Damideni), Prof. Marineac Elena, Prof. Vaipan Raluca, Prof. Zaharia Madalina

   

   

S5 Box

Autentificare

Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.