Articole

Filtru
 • 2016 - Creăm din suflet pentru suflet...

                 ,, Nu contează cât de mult dăruim, ci câtă iubire punem în dăruire” ,  spunea Maica Tereza, iar elevii Liceului ,, Ștefan D. Luchian ” Ștefănești își propun, îndrumați de dascălii lor, să dovedească acest lucru prin realizarea proiectului ,, Creăm din suflet pentru suflet...”. Acest proiect-concurs își propune un țel superior prin prisma resurselor utilizate, dat fiind faptul că subliniază dorința de a crea bucurie prin dăruire, dorință prezentă în sufletul fiecăruia dintre noi. Realizarea unui brad împodobit cu decorațiuni create de elevi, care să poarte amprenta imboldului lor de a lumina chipuri întunecate, poate, de suferință, este rezultatul final preconizat al proiectului. Nu vor fi lipsite de importanță nici rezultatele mai puțin materiale, precum mulțumirea sufletească a fiecărui participant de a fi contribuit la realizarea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă la U.A.M.S Ștefănești, prin oferirea bradului realizat bătrânilor care locuiesc acolo. Pe lângă satisfacția realizării acestui lucru deosebit, elevii vor fi răsplătiți și cu diplome, locurile I, II și III pentru fiecare clasă care crează cel puțin zece decorațiuni pentru bradul de Crăciun. Astfel, împlinirea va fi totală și dorința de implicare în astfel de acțiuni se va manifesta și cu alte ocazii. Atât elevii cât și cadrele didactice implicate vor simți, prin confecționarea acestor decorațiuni, că fiecare dintre noi putem influența fericirea celorlalți, că descrețirea frunților ridate de suferință și neputință nu ne este imposibilă. Astfel, vom contribui la magia sărbătorilor, vom fi magicieni chiar și pentru o clipă. Țelul măreț, prin investirea de sentimente, și rezultatele preconizate denotă calitatea acestui proiect care formează suflete în vederea sensibilizării altor suflete. 

   

                  Aşa suna argumentul propus de prof. Vaipan Raluca şi prof. Sudureac Iuliana acum o lună si ceva. Un argument puternic ce a stârnit o şcoală întreagă. Fiecare clasa, îndrumată de diriginţi şi profesori au muncit săptamâni la rând pentru a creea cele mai frumoase decoraţiuni, cele mai festive felicitari, lucrate din inimă. Acestea s-au adunat , au fost jurizate şi s-au ales premianţii.  Dar concursul , diplomele, au fost o mică parte a adevaratului scop al acestui proiect.

  Am vrut să punem un zâmbet pe faţa unor oameni necăjiţi, să aprindem o scânteie de bucurie în ochii lor, fie şi pentru o scurtă vreme. Ce am reuşit e să îi facem să plângă. Să plângă de bucurie.

  Formatia de dans HORA a Liceului Ştefan D. Luchian, însoţită de profesorii coordonatori, de indrumatoarea lor prof. de muzică Volintiru Crenguţa , de doamnele directoare Elena Marineac şi Elena Ignat, si alte cadre didactice,  au oferit un spectacol de gală bătrânilor si personalului de la U.A.M.S Ștefănești, prin dansuri populare şi colinde tradiţionale de Crăciun.

  GALERIE VIDEO

   COLINDE  01     COLINDE 02

  FORMATIA HORA INCANTA LOCATARII U.A.M.S.

  IMPODOBIREA BRADULUI

  MULTUMIRI CU EMOTIE

   

  GALERIE FOTO - U.A.M.S. STEFANESTI

   

  GALERIE FOTO - DECORATIUNILE

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

S5 Box

Autentificare

Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.