Articole

Filtru
 • 2016 - De ce iubesc pacea?

  Cu ocazia Saptamanii Educatiei Globale, elevii clasei a VII-a B, imreuna cu Doamna Diriginta  Arusti Florentina au desfasurat in data de 17.11.2016, activitatea DE CE IUBESC PACEA?

   "Dacă vrem să ajungem la o adevărată pace în această lume, atunci va trebui să începem de la copii"  (Ganhi)

   

    "Pacea este un subiect minunat, un subiect despre care iti place sa vorbesti si mai ales iti place sa il simti. Cei mai multi oameni isi dau seama ce pretioasa este, abia atunci cand, din diferite motive, incepe acel lucru ingrozitor numit razboi.
  Pacea inseamna jocuri, bucurie, liniste si siguranta. Pacea este viata in care razboiul nu exista. Pentru ca pacea sa existe, oamenii trebuie sa se respecte intre ei, trebuie sa fie drepti si sa se ajute la nevoie.
   
  Sunt fericita ca traiesc intr-o lume armonioasa, momentan, si sper sa ramana asa.
   "

  Deleanu Andreea
   

       "Eu iubesc pacea pentru ca atunci stiu ca pot fi liber si in siguranta. Toate popoarele s-ar intelege, nimeni nu ar avea vreo problema. Totul ar fi in armonie. Fiecare ar avea o casa. Nu ar exista inchisoare.
   Viata ar fi foarte frumoasa."

  Arcip Alexandru
   

     "De nu ar fi pace pe pamant ar exista numai haos. Pacea este esentiala pentru protejarea bunurilor si fiintelor. Pacea si razboiul sunt ca doi magneti care unesc Pamantul, iar pace si razboi inca mai exista si va mai exista. La noi in Romania este mai mult un razboi politic decat pace. Dar daca vom avea pace pe Pamant noi vom trai mai bine.
  La ce ne gandim cand spunem cuvantul PACE? La liniste, bogatie, iubire, fericire si intelegere proverbul: "Nu a fost niciodata un razboi bun sau o pace rea.

    Pacea este ca un porumbel cu o ramura de maslin in ciocul sau. Ea semnifica bucuria sufletului, curatenia mintii, masura prieteniei. Pacea este este iubire, libertate fara griji, fara discriminari intre popoare. Pacea este o comoara de nepretuit ,pe care nu o putem plati cu nimic. Pentu mine pacea este o dispozitie buna, o virtute, o incredere si o binecuvantare de la Dumnezeu. De aceea trebuie sa ne unim cu totii si sa formam un adevarat ,,lant al pacii”.

  Grindei Dan ,Danila Victoria

  Elevii au confectionat o macheta cu porumbelul pacii in culorile steagului romanesc,dar si diferite desene,referate care au fost expuse in scoala.

   

   

   

S5 Box

Autentificare

Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.